User Tag List

Informational! Informational!:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Grey Dust like Mould/Fungus Growing on top of new media...

  1. #1

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    South East (UK)
    Posts
    299
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Grey Dust like Mould/Fungus Growing on top of new media...

    I just started to have some grey mould growing on the top of my newly potted plants any advice...

    I can get a photo for you if required.

    Noddy

  2. #2
    JMN16150's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Lathrop, CA
    Posts
    333
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A photo would help a lot

  3. #3

    Join Date
    Jun 2012
    Location
    CA, USA
    Posts
    192
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I have had very good luck with sulphur as a topical fungicide. I know some people (maybe not CPers) use milk diluted in some water (I want to say its like 10% milk/90% water, might want to do a series of google searches on that). I personally have never had very good luck with that approach.
    Right now, I am experimenting with tebuconazole as a systemic fungicide. I have heard/read it is safe for use on most common CPs though I cannot vouch for its effectiveness or safety.

    Whatever your result, I would be interested in hearing about it as I am compiling pesticide/fungicide information for CPs right now.

  4. #4

    Join Date
    Jun 2012
    Location
    CA, USA
    Posts
    192
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oh and.... hows the air flow? Best offense with fungus is a good defense. IE, avoid the conditions which are conducive to its growth.

  5. #5
    Maiden's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    1,911
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Picture ?

  6. #6

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    South East (UK)
    Posts
    299
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hi Maiden and everyone sorry for the delay...





    The mould on top is very dusty, however it's fresh media... and it seems to have died down a little on the other pot's.

    Here's the other sad news my large digital camera now has a CCD Sensor problem because sony it seems produced a lot of faulty chips.
    Here's a taste of what I am getting...



    All ideas welcome... on the mould thank you everyone once again.
    Last edited by Noddy; 08-02-2013 at 03:28 PM. Reason: Wrong URL posted

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •